Med den här e-tjänsten kan du göra en anmälan om serveringsansvarig personal.
Begreppet servering innebär mat och dryck som gästerna förtär på restaurangen. Alkohol får inte tas med därifrån, vare sig av gäster eller personal. Ingen får heller tillåtas att dricka andra drycker än de som serveras i restaurangen, det är alltså inte tillåtet att dricka medhavd dryck. Detta gäller alltid på restaurangen, även när den är stängd.
Som restaurangägare är du skyldig att ha uppsikt och ansvarar för hela serveringsytan. Märkbart berusade personer ska avvisas från lokalen. Underåriga (under 18 är) får inte serveras alkohol, inte heller i målsmans sällskap.
Om du själv inte kan vara på plats i serveringen ska du utse serveringsansvariga. Den som är serveringsansvarig ska med hänsyn till sina egenskaper och övriga omständigheter vara lämplig för uppgiften. Personer som utses som serveringsansvariga måste ha fyllt 20 år. Som restaurangägare är du skyldig att anmäla den eller de personer som utses som serveringsansvariga till tillståndsenheten.
Det yttersta ansvaret för serveringsstället ligger dock fortfarande på dig som tillståndshavare.
OBS! Denna e-tjänst kräver e-legitimation.
Tryck på "Logga in" för att börja fylla i din anmälan.